Fina Dalarna

 
Hej bästa vänner!
Vilken trevlig resa det var i går när vi i från glädjemålarna åkte med Surahammars konstförening till Leksand och Tällberg .Vi besökte Jobs tygtillverkning och en massa dyra butiker med hantverk och glitter och glamour, inte att förglömma den härliga lunchen med så mycket god mat. Vad ni kan hitta på i Surahammar, jättebra guide i bussen som gjorde resan riktigt rolig, men vi fick inte se någon konst bra ändå ,man kan inte få allt.
Nu lockar dom med en resa till Oslo och Munch museet , skulle vara häftigt att följa med, väntar på info. Först blir det Västervik sedan utställning på stenhuset i Surahammar med glädjemålarna Får se om tygeln håller med stela ben och sådant.
Nu blir det litet kyckling röra med egna tomater!
 

Skulle haft båda bilderna  bredvid varandra .men hej då!
 

Målar

 
Hej igen.
Här blir det litet om mitt måleri, lyssnade igår på sommarprogrammet på radion  en konstnär som jag aldrig hört talas om . Cecilia Edefalk, hon har just nu en tavla på Bukowskis som heter "baby" värd 6 till 8 millioner räknade med att få fyra mille, vad sägs, var in och tittade på den  (jag kan också göra en sådan)  hon berättade att hon kunde se olika saker i bilden som ingen annan kunde se, tror att alla kan se figurer i bilder i alla fall vi glädjemålare.
Hon berättade hur hon bott i olika länder bland annat mongoliet mycket inspirerande att höra . då tänkte jag i dag skulle jag måla hästar som vandrade i väg bland slätterna och bergen har ju målat en hästrumpa förut men när jag fått dit första hästen och sedan nästa då när jag tittade på håll blev den bakre  en hals och huvud åt den första hästen snacka om att kunna se.
Har ju målat kameler för länge sedan så jag tänkte...
Här kommer den gamla kameltavlan.
hej då!   
 
 

En liten sommarblogg

Vilken härlig sommar vi har haft och har , hoppas det fina vädret fortsätter  man vill ju ha sommar hela tiden. Tänk att gå ut på morgonen eller när man nu kliver ur sängen med sin tekopp och fil, visst är det underbart . Nu blir det också en cykeltur på min "nya" är så skönt när den varma vinden blåser kring benen men tro för all del inte att man är så duktig att man gör detta varje dag.
Nu börjar det närma sig för den årliga målarveckan med glädjemålarna, den här gången bär det av  till Västervik, bostad och allt är fixat . Ska bli spännande att se vilka motiv vi hittar där ser framför mej några gamla sjöbodar som står på några kullerstenar och håller på att tippa ner i havet kanske får dit någon båt också och litet gubbar med pipa i mun.
Får se om det blir några verk till nästa konstrunda.
Hej så länge.
 
 

RSS 2.0